22 t/m 24 juni 2018: Workshopweekend vocale renaissance muziek o.l.v. Björn Schmelzer, dirigent van Grain de la Voix

Op uitnodiging van het Amsterdams Kamerkoor (AKK) zal Björn Schmelzer, artistiek leider van het Vlaamse vocale ensemble Graindelavoix, in het weekend van 22 t/m 24 juni 2018 een workshop geven voor leden van het Amsterdams Kamerkoor.

Ook zangers van buiten het AKK kunnen deelnemen aan dit bijzondere weekend!

Björn Schmelzer onderzoekt sinds het begin van deze eeuw met zijn in Antwerpen gevestigde ensemble Graindelavoix (graindelavoix.org) al zingend diverse middeleeuwse vocale tradities en hun doorwerking in latere tijden.

maakte faam als baanbreker van een totaal nieuwe aanpak van oude repertoires, voorbij de museale of historisch geïnformeerde visie, met gedurfde en soms als controversieel bestempelde uitvoeringen.

Björn Schmelzer (foto Koen Broos)

Als gastdocent en dirigent zal Björn Schmelzer ons laten kennismaken met zijn werkwijze, en ons zo een nieuwe en inspirerende kijk geven op ons huidige renaissancistische repertoire.

Repertoire

Tijdens het weekend worden motetten, misdelen en wereldlijke stukken gezongen van Loyset Compère (1445-1518) en Pierre de la Rue (ca 1460-1518). Deze stukken ontvangen de deelnemers tijdig van het AKK.

Samenklank en interpretatie staan in de workshop centraal. Daarom dienen deelnemers de stukken van tevoren te hebben ingestudeerd. Niet-leden van het Amsterdams Kamerkoor kunnen desgewenst de koorrepetitie van maandagavond 11 en/of 18 juni bijwonen.

Meedoen?

Er zijn al veel aanmeldingen van zangers die aan de workshop willen meedoen. Op dit moment is er alleen nog plaats voor maximaal twee tenoren.

De workshops vinden plaats op vrijdagavond 22 juni, zaterdag 23 juni en zondag 24 juni, in de Art Chapel Amsterdam, Prinses Irenestraat 19-1, 1077 WT Amsterdam

Deelname aan het weekend kost € 65,-.  Dit is inclusief digitale toezending van de muziek. Wilt u de stukken ook op papier ontvangen, dan betaalt u € 70,-.

Aanmelden en verder

Vermeld bij aanmelding alstublieft  hoeveel en wat voor ervaring u heeft met koorzang, en of u ook naar een van de koorrepetities wilt komen.

Half mei wordt de definitieve deelnemerslijst opgesteld, en ontvangt u nader bericht over uw deelname.

Similar Category Post