70 jarig jubileum

Eind 2016 vierde het Amsterdams Kamerkoor het 70- jarig jubileum.

We kijken met veel plezier terug op een zeer geslaagd jubileumconcert. Wij zongen muziek uit de koorboeken van de Illustere Lieve Vrouwen Broederschap in Den Bosch van o.a.: Josquin des Prez, Antoine Brumel, Lupus Hellinck, Jacob Clemens non Papa en Jan Pieterzoon Sweelinck.

Er was een feestelijke reünie waar veel oud koorleden en dirigenten aanwezig waren. Aan de hand van foto’s, affiches en programmaboekjes uit verschillende periodes werden herinneringen opgehaald.

Ook studeerden de bezoekers in twee groepen in korte tijd een aantal muziekstukken in, om die later aan elkaar ten gehore te brengen.

Er werd een jubileumfilm getoond. Verschillende dirigenten en leden vertellen in deze film over de geschiedenis van het Amsterdams Kamerkoor.  Via de link https://vimeo.com/202401124 kunt u deze film bekijken. Het wachtwoord is: kamerkoor 70 jaar. (alles kleine letter, en vergeet de spaties niet)

Deze geslaagde reünie was mogelijk door de vrijwilligers van de feestcommissie, alsmede de financiële steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds

Similar Category Post